Toshiba и Hitachi сериозно засегнати от земетресението в Япония

Публикувано от на 18 март 2011 в Uncategorized - 0 коментара


Заради нанесените щети от опустошителното земетресение в Япония, от Toshiba бяха принудени да спрат поточната си линия в околностите на Токио за LCD продукти за един месец.

Друг LCD производител, Hitachi също се видя принуден да спре производството в една от фабриките си. Щетите от земетресението не подминават и Sony и Panasonic, които намалиха производството си.

Негативният ефект върху японската икономика от тези събития е очевиден, но не се знае как ще се отразят на световното LCD производство. Panasonic планира да омекоти удара като увеличи производството в останалите си фабрики, а Hitachi може би ще получи подкрепа от тайванската компания Chimei Innolux Corp.

Някои анализатори смятат, че е възможен и недостиг на смартфони. „Имайки предвид, че пазара за смартфони извън Япония е доста активен, заниженото производство тук може да създаде проблеми за модели.“ каза Damian Thong, анализатор  от Macquarie Capital Securities в Япония.

Все още е много рано да се каже точно кои смартфон модели ще бъдат засегнати, но в близко бъдеще вероятно ще се натъкваме на знаци гласящи „изчерпани количества“.

222

Публикувай коментар

111