Tumblr расте главозамайващо

Публикувано от на 29 януари 2011 в Социални медии - 0 коментара


В последно време Tumblr расте с главозамайваща бързина, a последните 4-5 месеца тотално засенчиха всички статистики и рекорди, сподели създателят му Крис Диксън пред TCTV „Презарежданията ни се увеличават с четвърт милиард всяка седмица“. Предната седмица Tumblr стигна 1,2 милиарда презареждания (отваряния на страници в портала), като крайната месечна цифра се равнява на 4,2 милиарда презареждания.

И ако се чудите защо Tumblr доста често падаше в последно време, просто погледнете графиката на comScore по-долу, според която, през Декември миналата година сайта е имал 2,5 млрд. презареждания, а през декември 2009-та са били само 335 милиона. Според comScore, всичко това е благодарение на 19 милиона уникални посетители месечно.

От компанията признават, че определено не са готови за такъв главозамайващ растеж, но работят без почивка за да се справят с огромния трафик. Според тях, изкачването се дължи предимно на студенти, които са започнали да използват портала редовно едва след Септември 2009-та година. А последните рекорди – на нарасналата популярност на сайта в Европа, Япония и Бразилия. Изчисленията им показват, че 65% от тези презареждания идват от потребители които разглеждат своите начални страници (Dashboards), където подобно на Facebook, се показва активността на потребители които те следят.

222

Публикувай коментар

111