Twitter на стойност от 4 милиарда долара

Публикувано от на 26 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Пазарната цена на Twitter стигна 4 милиарда долара само месец след като получи финансиране за 200 милиона долара.

Според SharesPost, вторичен пазар за купуване на активи в частните компании, стойността на Twitter се е покачила до 4 милиарда долара, възоснова на скорошни сделки. Това е с 300 милиона повече от декември 2010. KPCB (Kleiner Perkins Caufield & Byers) е отговорен за последното финансиране на Twitter.

Пазарната капитализация на Twitter най-вероятно ще продължи да се покачва в бъдеще. Няколко скорошни покупки на акции в частните пазари предполагат, че стойността на Twitter е над 6 милиарда долара. Докато подобни по-малки транзакции не са определящи за стойността на Twitter, те са показателни дали има тенденция за покачване или спад.

Facebook все още е царят на частните пазари. Докато след скорошното финансиране на компанията, тя бе оценена на 50 милиарда долара, то стойността и на вторичните пазари скочи до 75 милиарда.

Вторичните пазари за частно търгуване на компании са обект на разследване от федералната агенция SEC(Securities and Exchange Commission), с цел да се определи дали не се нарушават правилата и.

222

Публикувай коментар

111