Twitter потребител предава на живо нападението над Осама бин Ладен

Публикувано от на 2 май 2011 в Uncategorized - 0 коментара


Без да знае какво прави, Сахиб Атар с ник @ReallyVirtual предаде на живо по Twitter нападението над Осама бин Ладен, при което той бе убит в Неделя.

ИТ консултантът живее в пакистанския град Аботабат, където е открит и ликвидиран бин Ладен по време на американска военна операция.

Атар първо съобщи за събитията около нападението, казвайки „Над Аботабат кръжи хеликоптер в 1 часа през нощта (което е рядко събитие).“ Той не е осъзнал, че е писал за строго-секретен опит за ликвидирането на известния терорист докато не изминали 9 часа от  първото му съобщение.

В съобщението на Атар, той казва че един от хеликоптерите, които е чул се е разбил и че машините не са пакистански. Вече е известно, че четири хеликоптера са участвали в операцията и един е свален от вражески огън.

По време на нападението Атар предполага, че се намира на два или три километра от мястото на стрелбата. След това Атар съобщи, че трафикът е спрян в някои райони и че армията е обградила мястото на разбития хеликоптер.

Въпреки всички тези събития, Атар е скромен – „Аз просто бях буден по време на катастрофата. В Аботабат няма много Twitter потребители, повечето са на Facebook. Това е всичко“.

222

Публикувай коментар

111