Twitter ще задмине MySpace

Публикувано от на 24 януари 2011 в Бизнес и маркетинг - 0 коментара


Twitter ще утрои приходите си от реклама на 150 милиона долара през тази година, и ще стигне 250 през следващата, прогнозират от eMarketer.

Мрежата успя да привлече големи рекламодатели като American Express, Coca Cola, Nissan, HP и Starbucks, a компании като Dell доказаха, че могат да промотират техните продукти използвайки Twitter, още преди да беше пусната програмата „promoted tweets„.

Ако социалната мрежа продължава да увеличава своите потребители и успее да убеди рекламодателите в ползата от рекламната им мрежа, то те ще се наредят на второ място след Facebook.

eMarketer са стигнали до цифрата от 150 милиона, като са направили сравнения между Twitter и Facebook, които имат приходи от продажба на реклама на стойност 150 милиона, през 2007ма. И въпреки че Twitter са доста по-малки от Facebook, чиято рекламна оценка за 2010-та е 1,86 милиарда долара, със 145 милиона потребители Twitter може скоро да започне да диша със врата на гиганта.

eMarketer още казва, че през 2011та година, 10% от рекламодателите в Twitter ще са извън пределите на САЩ. Според анализатора, Facebook пък ще стигне невероятните 5,7 милиарда долара през 2012-та, докато MySpace ще падне от досегашните 288 на 156 милиона долара по същото време. Това ще направи Twitter по-голям от MySpace, не само от към трафик (което се случи през Август миналата година), но и от към рекламни приходи.

222

Публикувай коментар

111